RSS
 

Broome til Northern Territory

19 maj

Vi havde hørt at en del veje stadig var lukkede eller oversvømmet efter den vådeste wet season nogensinde. Da der kun er 1 asfalteret vej ind i landet fra Broome, var vi lidt spændt på, om vi kunne komme frem. Det viste sig, at der kun var et par vandpytter tilbage hist og pist. Men man kunne stadig se en del oversvømmelser langs med vejen.

Undervejs kom vi også igennem et langt stykke med bushfire. Vi fandt senere ud af at myndighederne påsætter kontrollerede brande langs med motorvejen mange steder for at undgå større brande senere i dryseason. Vi blev enige om, at så længe der kom biler den modsatte vej, så kunne vi godt kører igennem alt røgen. Men var nu alligevel lidt nervøse.

Da vi var kommet igennem alle brandene, fandt vi den rasteplads, hvor vi havde tænkt os, at vi skulle sove. Der holdt en enkelt anden bil med 4 tyskere, der fortalte os, at der gik en lille flok aboriginals rundt lidt fra rastepladsen og at de havde sat ild til noget af krattet. Ilden havde allerede spredt sig lidt så vi blev enige om, at vi hellere måtte køre videre til det næste restarea. Tyskerne fortalte at de havde fået at vide i den sidste by, at det næste restarea var oversvømmet efter wetseason. Vi blev enige med dem og en australsk familie, der også var dukket op, at vi ville køre hen og kigge på det næste restarea og hvis det stadig var oversvømmet ville vi køre til den næste parkeringsområde og sove der.

Det var blevet mørkt da vi nåede derhen, men der var ganske rigtig stadig oversvømmet, da vi nåede til broen over den lille flod ved siden af rastepladsen. Tyskerne kørte forrest og da de kom tilbage til os og sagde at de havde set krokodiller i floden blev vi enige om at vi hellere måtte køre videre. Så det blev til en lille hyggelig lejrplads på parkeringsområdet sammen med tyskerne og en schweitzer der også kom forbi.

Vi fulgtes videre med tyskerne den næste dag til Lake Argyle lige før grænsen til Northern Territory. Det er en kæmpe menneskeskabt sø afgrænset af en kæmpe dæmning. Der skulle bo omkring 25.000 af de “fredelige” ferskvandskrokodiller i søen, mens der var saltvandskrokodiller på den anden side af dæmningen. Så der var spærret af langs med bredden.

Vi brugte en times tid på en bushwalk i nærheden af campingpladsen, hvor man kom op og fik udsigt over søen. Men det meste af tiden brugte vi i campingpladsens super lækre pool.

Vores nye tyske venner skulle også mod Darwin så vi aftalte med dem at følges derop af.

 
 

Skriv en kommentar

 

 
 1. Henrik

  22. maj 2011 at 16:19

  Hey guys. awsome to see your great site, lovely written storys in danish :) thanks a lot enjoy the rest of your trip
  See you guys later

   
 2. loi duflot

  26. september 2014 at 13:58

  I am regular visitor, how are you everybody?

  This piece of writing posted at this website is genuinely pleasant.