RSS
 

Franz Josef og Fox gletscherne

03 mar

Fra Abel Tasman kørte vi sydpå ned af vestkysten. Vi lavede et hurtigt stop ved Pancake Rocks, der som navnet antyder er sten der ligner stabler af pandekager. Ved højvande kan man se vandet sprøjte op igennem en række “blowholes”, men vi kom ca. 4 timer efter højvande, så var ikke meget “blow” i de huller. Så vi gik en hurtig tur og fortsatte så sydpå mod Franz Josef og Fox Gletscherne.

De 2 gletschere er specielle da det er de eneste steder, ud over en gletscher i Argentina, hvor gletschere kommer så langt ned og rammer regnskov.

Det øs plask regnede om aftenen da vi ankom til Franz Josef landsbyen og fortsatte det meste af dagen efter. Så der kørte vi en tur ud og så på Fox gletscheren, da der var ophold i regnen, men regnede igen da vi nåede frem :-(

Vejrudsigten lovede sol onsdag, så der havde vi booket en guidet heldagstur på Franz Josef. Det var dog noget overskyet da vi vågnede om morgenen, så blev glade da vi blev udstyret med regntøj, støvler, hue og vanter og en meget lækker rød mavetaske med et par “pigge” til at spænde uden på skoene når vi skulle gå på gletscheren. Det regnede det meste af dagen, men var alligevel en fantastisk oplevelse. Gletscheren er enorm stor (på størrelse med Auckland by) og guiden skulle hakke trin i isen med sin isøkse så vi kunne komme fremad. Mange steder gik vi i smalle revner i gletscheren og et sted fandt vores guide en smal hule som man kunne kravle igennem.

Inkluderet i turen var gratis adgang til Hot Pools om aftenen, som var 3 store swimmingpools på 36, 38 og 40 grader. Var rigtig dejligt at blive varmet igennem efter en lang kold dag.

Om aftenen klarede det endelig op, så vi ræsede afsted mod Lake Matheson, udenfor Fox landsbyen. Søen er en af de mest fotograferede i NZ da man på en klar dag kan se Mt. Cook spejle sig i søen. Efter en spurt halvvejs rundt om søen nåede vi frem til udsigtspunktet lige tids nok til at fange solnedgangen.

Næste morgen kørte vi forbi Fox Gletscheren inden vi fortsatte ned langs kysten, over de sydlige alper mod Queenstown.

 
 

Skriv en kommentar

 

 
 1. Moster Jette

  3. marts 2011 at 16:55

  WAAUUUUUWWWW – alt andet blegner jo ……

  Hvor er det bare fantastisk med alle de oplevelser og indtryk

  Knus herhjemmefra . Kalenderen siger godt nok forår,men….

   
  • Andrey

   2. august 2014 at 05:03

   Hej Fie.Du skal ikke ve6re urolig for hende, dette er meget nmlraot. Enten bygger hun en rede for at kunne ligge godt, ellers ogse5 er det fordi hun er frustreret over at det tordner, fordi hun ikke ved hvad hun skal gf8re af sig selv. Eftersom at du kan fe5 kontakt til hende, kan det ogse5 ve6re fordi hun muligvis tre6nger til at komme udenfor at lege. Mine hunde gf8r nf8jagtigt det samme, og det er mest af alt, fordi hun syntes det er sjovt.Jeg he5ber at det kunne hje6lpe dig!

    
 2. Jan Lykke

  10. marts 2011 at 11:40

  Hvor ser det bare flot ud:)
  Glæder mig til at høre mere i weekenden når vi snakkes ved på Skype.
  Jan