RSS
 

Dunedin

03 mar

Dunedin er med sine mere end 100.000 indbyggere en af de største byer på Sydøen. Vi brugte dog det meste af vores tid på Otage halvøen uden for byen, hvor man kan se masser af dyreliv. Helt ude på spidsen af halvøen ligger en albatros koloni, som vistnok er det eneste sted i verden fuglene yngler på fastlandet. Derfor har de bygget Royal Albatros Center til at holde øje med dem. Det betød desværre også at man skulle betale over 100 kr. per person for at få lov at komme til at se på fuglene. Det gad vi ikke, så vi gik ned på stranden ved siden af, hvor der var en stor søløve koloni. En af søløverne var svømmet om på den anden side af stranden, hvor der ikke var hegn, så vi kunne komme helt tæt på og kigge på den mens den lå og nød solen. Kom dog hurtigt på sikker afstand da den rejste sig for at hoppe i vandet. Fik også set en albatros på stranden – ganske gratis :-)

På vej tilbage mod byen stoppede vi på en anden strand, hvor der var en lille sælkoloni og et par pingviner.

Tilbage i byen var vi forbi Baldwin st., som er verdens stejleste beboede gade. Hælder 19 grader hvor den er stejlest. Så fik pulsen op, når man skulle gå op af den :-)

Fra Dunedin kørte vi videre op af østkysten, hvor vi kom forbi Moeraki Builders, som er en gruppe kuglerunde sten, som ingen kan forklare hvordan er havnet på stranden.

 
 

Skriv en kommentar

 

 
  1. Roberto

    2. august 2014 at 19:06

    We had unforgettable hldyoais there the last few years. Manolis Sevi and Alex are very friedly.Great Studios, excellent service, great value for money,