RSS
 

Wilsons Promontory & Melbourne

29 mar

Da vi var kommet ind i Viktoria kørte vi ned til Australiens sydligste punkt og Wilsons Promontory National Park. Parken er en af de mest populære i Australien og vrimler med dyr. Vi skulle ikke mange km ind i parken, før vi stødte på en flok kænguruer og ifølge skiltene skulle der også være gode chancer for at se emu’er og wombats, så vi glædede os rigtig meget til, at vi skulle gå rundt i parken. På campingpladsen, som lå helt nede i bunden af parken, var der masser af papegøjer, som tydeligvis var vant til mennesker. Man kunne gå helt tæt på uden at de flyttede sig og ifølge Lonely Planet skulle man passe godt på sin frokost, hvis man ikke vil dele den med papegøjerne.

Det stormede så meget om aftenen, at vi måtte opgive at lave mad på vores lille gasblus og da vi vågnede næste morgen, var det også begyndt at regne helt vildt. Omkring middagstid stilnede regnen en lille smule af, så vi besluttede at gå op til info-centeret og bestille en overnatning mere, så vi kunne få set parken dagen efter. Mens vi var deroppe tog regnen til igen, så man blev gennemblødt på sekunder, hvis man vågede sig ud i det. Vi spiste lidt frokost på cafeen ved siden af og kiggede os omkring i info-centeret. Da vandet begyndte at sive ind i info-centeret, tænkte vi, at vi hellere måtte kigge til vores bil. Den stod nu i en lille sø og der var begyndt at sive vand ind i kanten af dørene. Så vi besluttede at opgive at få set parken og køre videre til et sted med tørvejr. Vi måtte dog vente en times tid, da den eneste vej ind og ud af parken var blevet blokeret af en væltet træ.

Det viste sig at være en rigtig klog beslutning. Få timer efter vi var kørt blev vejen ødelagt flere steder af jordskred og de 300 campister, der var tilbage i parken, måtte evakueres med helikopter. Ifølge nyhederne kan der gå flere uger før man kan få vejen repareret, så bilerne kan komme ud.

Fra Wilsons Prom kørte vi til Melbourne, hvor vi boede et par dage hos Mille og James (Maja’s veninde og hendes mand). Vi var også ude forbi Deakin University og forbi det hus, hvor Maja boede mens hun var på udveksling.

 
 

Skriv en kommentar

 

 
  1. birna

    25. maj 2011 at 08:01

    Theeere it was! So they basically just made the garden nice.

     
  2. Roger

    2. august 2014 at 16:50

    Hele9ne, Charlies farmor skvierr:He4rlig bildserie.Vilken he4rlig underbar go och glad kille du blivit,me5ste bero pe5 att du har se5 fina ff6re4ldrar :) Och utseendeme4ssigt e4r du inte le4ngre en kopia av din pappa :)

     
  3. Kamaluddeen

    21. februar 2015 at 05:02

    hi jan, danke ffcrs lob aber WO siehst du sczrwahe couches? ich zweifle gerade an mir, ob ich jetzt farbenblind geworden bin falls dir mal ne sitzgelegenheit im weg steht, mach doch mal nen foto und schick es mir, vielleicht schafft es ja in mein blog hinein, am blogwart vorbei , gruss zurfcck, sandra.