RSS
 

Whaleshark!

03 maj

Fra Exmouth skulle vi ud og svømme med hvalhajer, hvilket var en af hovedårsagerne til at vi var taget til Western Australia. Hvalhajen er verdens største fisk og kan blive op til 18 m lang. Den spiser plankton så er ganske harmløs for mennesker, bare man holder sig på god afstand af halen.

Turen startede men en snorkeltur på revet, så de var sikre på at alle havde styr på deres udstyr og så vi kunne “øve” os på at komme hurtigt i vandet når vi fandt en hvalhaj. Båden havde kontakt med et spotter-fly, der ledte efter hvalhajerne fra luften. Da beskeden: WHALESHARK!!! kom over radioen var det om at blive klar i en fart. Man må kun være 10 i vandet med hvalhajen ad gangen. Så vi blev delt ind i 2 hold og team 1 fik besked på at tage udstyr på og sætte sig klar på række i bunden af båden. Da vi nåede hen til hvalhajen hoppede en fra crew’et i vandet og svømmede hen til den. Så lød beskeden: READY TEAM 1 GO GO GO!!! Så var det i vandet og nyde et par minutter med hvalhajen indtil der blev råbt: STOP SWIMMING!!! og hold 2 hoppede i. Vores båd havde fundet en 7 m lang hun hvalhaj og vi fik svømmet med den i 40 min (60 er det maks tilladte), så var vist en af de gode dage.

 
 

Skriv en kommentar

 

 
 1. Trolle

  3. maj 2011 at 19:11

  Du er sku blevet langhåret homie :)

   
  • admin

   5. maj 2011 at 05:11

   Hehe ja :) Skal vist klippes som noget af det første når jeg kommer hjem :)